Translate

tisdag 2 juli 2013

Mästarnas Mästare

@PBR_81

#MästarnasMästare känns som det kanske bästa som SVT har gjort. Det är roligt att lära känna gamla idrottspersonligheter från förr, de som man känner igen och de som slutade för många många år sedan och man inte har så stor koll på.

Men jag känner att jag ändå vill framföra den klassiska kritiken inför nästa säsong, även om den säkert har framförts många gånger redan. Jag hoppas iallafall att en nästa säsong ligger i planeringsstadiet.
Jag är nog inte ensam om att tycka att Ingemar Stenmark är den sista riktiga mästaren. För den efterföljande säsongen delades de tävlande in i två grupper så alla får inte möta varandra. Detta gör att tävlingen blir sönderhackad, folk som förmodligen inte hade tagit sig till final hamnar där eftersom motståndarna är färre. Gruppdynamiken blir helt annorlunda eftersom de är få från början, en del av programmets charm var att de gick från en stor till en liten grupp. Vissa tävlingar upprepas också för första och andra gruppen. Dessutom får grupp ett mer vila från grupptävlingarna innan Hell Week.
Nattduellerna var också tveksamma, de fallande svärden gjorde att de med lång räckvidd hade en stor fördel. Även de glödande stavarna har ett uppenbart problem, det är den som med våld lyckas rycka till sig staven och slita den ur händerna på den andra som vinner. Så nattduellerna har ibland avgjorts i fördel till personer som är långa eller i stridens hetta mest våldsamma, vilket känns ganska fel. Det känns även som ett onödigt moment att en motståndare ska väljas, varför kan det helt enkelt inte vara de två som har klarat sig sämst i dagens tävlingar som möts. Annars har man ju ingen fördel av att prestera bra, om man inte just den dagen lyckats prestera bäst.
Det känns också fel att tävlande som just har avslutat sin karrär året innan och fortfarande har kvar sin tävlingsform ska vara med. Skulle vara mera rimligt om man hade slutat på elitnivå för fem år sedan eller något sådant.Eller vad tycker ni?


#mästarnasmästare #maestarnasmaestare #SVT #idrottspersonligheter #kritik #Ingemarstenmark #mästare #tvågrupper #tävlingar #hellweek #nattduell  #glödandestavar #elitnivå #gruppdynamik #fallandesvärd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar